Promovează
vânătoarea,
apără tradiția
și prezervă
biodiversitatea

În România, vânătoarea este percepută, de peste 50 de ani, ca o activitate rațională, desfășurată în scopul menținerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură. Mai exact spus, în scopul menținerii echilibrului dintre speciile de vânat prădător și cele de vânat plantivor, și dintre speciile de vânat în general și mediul acestora, abiotic și biotic, de viață.

Card image cap

Introducere

În România, vânătoarea este percepută, de peste 50 de ani, ca o activitate rațională, desfășurată în scopul menținerii, cu arma de vânătoare, a echilibrului în natură.
mai mult

Card image cap

Tradiție vânătorească

Literatura de specialitate și în legătură cu specialitatea cinegetică a constituit, din totdeauna, o sursă de inspirație pentru mulți vânători.
mai mult

MEDIA
Abonează-te la revista lunară Vânătorul și Pescarul Român
Revista lunară poate fi citită online sau poate fi descărcată pe computer, ca fisier PDF.
MAI MULT
Card image cap

De ce vânăm?

Iată una din întrebările pe care „verzii” le pun din ce în ce mai frecvent și mai tranșant celor circa 7 milioane de vânători din Europa. Această întrebare și altele asemenea, care au început să fie auzite și la noi, trebuie să ne oblige la răspunsuri sincere, în primul rând față de noi înșine.
mai mult

Card image cap

Permisul de vânătoare

Nimeni nu te obligă să devii vânător. Dacă te decizi totuși să devii, ca urmare a unei atracții aparte spre această îndeletnicire util-recreativă, atunci trebuie să te pregătești temeinic, din punct de vedere teoretic și practic, pentru a păși competent și responsabil în obștea aleasă a vânătorilor.
mai mult

Card image cap

Tradiție vânătorească - Mitologie

Se cade să subliniem, concis, că în cetatea de piatră a Carpaților României au viețuit strămoșii noștri daci, cei care se intitulau „asemenea lupilor”. Ulterior, sorgintea latină a românilor a fost consfințită prin simbolul lupoaicei capitoline.
mai mult

Recomandam

A.G.V.P.S. din România

Constituie principalul partener de dialog competent la nivel naţional, în probleme de vânătoare și de pescuit recreativ/sportiv, și singura organizație neguvernamentală în profil cinegetic și halieutic recunoscută internațional de Consiliul Internațional al Vânătorii și al Protecţiei Vânatului (C.I.C.), din anul 1930, de Confederația Internațională de Pescuit Sportiv (C.I.P.S.), din anul 1957, și de Federația Asociațiilor de Vânătoare și Conservare a Faunei Sălbatice din Comunitatea Europeană (F.A.C.E.), din anul 2000. În această dublă calitate, A.G.V.P.S. din România constituie veriga de legătură și susținere a intereselor asociațiilor locale și a membrilor acestora în relațiile cu autoritatea statului și cu organismele internaționale, în profil.

A.G.V.P.S. din România are calitatea de persoană juridică de utilitate publică și de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct și indivizibil
© A.G.V.P.S. 2021. Toate drepturile rezervate.
GDPR   |   Mentiuni legale   |   by CREA