Specii de vânat

Cerbul comun (Cervus elaphus, L.)

În România trăiesc populații bine reprezentate de cerbi viguroși, cu adevărat sălbatici, purtători de trofee impresionante.
Arealul este extins, insular, de la Dunăre până în zonele subalpine ale Carpaților.

Se vânează cu autorizație individuală în perioadele: 10.IX – 15.XI cerbul de trofeu; 1.IX – 31.XII cerbul mascul de selecție și 1.IX – 15.II femela și tineretul de selecție sub un an.

Armele admise pentru vânarea cerbului sunt de la cal. 7 mm în sus, cu lungimea tubului de minimum 51 mm, cu proiectile mai grele de 10 grame, care dezvoltă o energie de cel puțin 2.700 Jouli/100 m.

Trofeul îl constituie coarnele, cu craniu sau parte din acesta. România a deținut recordul mondial în perioada 1981-1985, cu un trofeu de 261,25 puncte C.I.C., obținut din Carpații de Curbură.

Trofee neconvenționale: caninii atrofiați, crucea Hubertus și părul din coamă.

Recomandam

A.G.V.P.S. din România

Constituie principalul partener de dialog competent la nivel naţional, în probleme de vânătoare și de pescuit recreativ/sportiv, și singura organizație neguvernamentală în profil cinegetic și halieutic recunoscută internațional de Consiliul Internațional al Vânătorii și al Protecţiei Vânatului (C.I.C.), din anul 1930, de Confederația Internațională de Pescuit Sportiv (C.I.P.S.), din anul 1957, și de Federația Asociațiilor de Vânătoare și Conservare a Faunei Sălbatice din Comunitatea Europeană (F.A.C.E.), din anul 2000. În această dublă calitate, A.G.V.P.S. din România constituie veriga de legătură și susținere a intereselor asociațiilor locale și a membrilor acestora în relațiile cu autoritatea statului și cu organismele internaționale, în profil.

A.G.V.P.S. din România are calitatea de persoană juridică de utilitate publică și de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct și indivizibil
© A.G.V.P.S. 2021. Toate drepturile rezervate.
GDPR   |   Mentiuni legale   |   by CREA