Despre noi
istorie, patrimoniu
și statut

Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, succesoare de drept a Uniunii Generale a Vânătorilor din România (U.G.V.R.), înființată în anul 1919, recunoscută ca persoană juridică prin legea promulgată prin Decretul Regal nr. 1.393/1923, reorganizată ca Asociația Generală a Vânătorilor din România (A.G.V.R.) prin Decretul nr. 211/1948 și ca Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (A.G.V.P.S.) prin Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 3.126/1953, recunoscută ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 259/2001.

Card image cap

Istoric

Începuturile organizării vânătorești din România, în asociații vânătorești locale, datează din cea de-a doua jumătate a secolului XIX.
mai mult

Card image cap

Patrimoniu

Fără a intra în detalii și fără a aminti de patrimoniul incomensurabil moștenit după anul 1990, la data de 15 mai 2017 cât și în prezent, A.G.V.P.S. din România deține următoarele proprietăți:
mai mult

Card image cap

Statut și criterii de afiliere/excludere

Statutul Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România
mai mult

Recomandam

A.G.V.P.S. din România

Constituie principalul partener de dialog competent la nivel naţional, în probleme de vânătoare și de pescuit recreativ/sportiv, și singura organizație neguvernamentală în profil cinegetic și halieutic recunoscută internațional de Consiliul Internațional al Vânătorii și al Protecţiei Vânatului (C.I.C.), din anul 1930, de Confederația Internațională de Pescuit Sportiv (C.I.P.S.), din anul 1957, și de Federația Asociațiilor de Vânătoare și Conservare a Faunei Sălbatice din Comunitatea Europeană (F.A.C.E.), din anul 2000. În această dublă calitate, A.G.V.P.S. din România constituie veriga de legătură și susținere a intereselor asociațiilor locale și a membrilor acestora în relațiile cu autoritatea statului și cu organismele internaționale, în profil.

A.G.V.P.S. din România are calitatea de persoană juridică de utilitate publică și de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct și indivizibil
© A.G.V.P.S. 2021. Toate drepturile rezervate.
GDPR   |   Mentiuni legale   |   by CREA