LA ZI   |   2024-12-02 05:28:38

Forumul C.I.C. - Noiembrie 2024

În perioada 2-5 noiembrie 2024, în Zadar, Croația, cu ocazia celebrării Sfântului Hubert, patronul vânătorilor, a avut loc întâlnirea Forumului de Coordonare C.I.C. (Consiliul Internațional al Vânătorii și Conservării Vânatului) al Europei Centrale si de Est. La sărbătorirea Sfântului Hubertus au participat peste 1.200 de vânători croați, reprezentanti ai guvernului Croației (Ministrul Educației și Cercetării, Ministrul Agriculturii si Ministrul Dezvoltării) și reprezentații Forumului C.I.C. din România, Croația, Slovakia, Slovenia, Ungaria, Bulgaria, Ukraina, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Serbia.
Ulterior celebrării, membrii Forumul C.I.C. au supus dezbaterii managementul carnivorelor mari în statele participante, cu accent asupra reintroducerii râsului, asupra rezervelor pe care statele candidate trebuie să le facă pentru a nu ajunge în situația României și sprijinirea delistării lupului și ursului în cadrul Convenției de la Berna.
Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, membră cu drepturi depline a organizației europene, a fost reprezentată de domnul prof. dr. Ovidiu Ionescu, președintele A.G.V.P.S. care a oferit din partea vânătorilor o plachetă omagială Asociației de Vânătoare din Croația.
Mai multe informații despre acest eveniment le gasiți în paginile revistei Vânătorul și Pescarul Român, din decembrie.

Recomandam

A.G.V.P.S. din România

Constituie principalul partener de dialog competent la nivel naţional, în probleme de vânătoare și de pescuit recreativ/sportiv, și singura organizație neguvernamentală în profil cinegetic și halieutic recunoscută internațional de Consiliul Internațional al Vânătorii și al Protecţiei Vânatului (C.I.C.), din anul 1930, de Confederația Internațională de Pescuit Sportiv (C.I.P.S.), din anul 1957, și de Federația Asociațiilor de Vânătoare și Conservare a Faunei Sălbatice din Comunitatea Europeană (F.A.C.E.), din anul 2000. În această dublă calitate, A.G.V.P.S. din România constituie veriga de legătură și susținere a intereselor asociațiilor locale și a membrilor acestora în relațiile cu autoritatea statului și cu organismele internaționale, în profil.

A.G.V.P.S. din România are calitatea de persoană juridică de utilitate publică și de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct și indivizibil
© A.G.V.P.S. 2021. Toate drepturile rezervate.
GDPR   |   Mentiuni legale   |   by CREA