LA ZI   |   2022-01-11 13:24:44

In memoriam Atilla Kelemen

Cu regret anunțăm că în data de 8 ianuarie 2022 a plecat din viață domnul Atilla Kelemen, vicepreședinte al A.G.V.P.S. din România.

Prin întreaga sa activitate desfășurată de-a lungul a mai bine de două decenii în cadrul A.G.V.P.S. și nu numai, dl. acad. dr. Atilla Kelemen a reprezentat cu profesionalism, pasiune și deosebită dedicație interesele vânătorilor din România, atât în țară cât și pe plan extern, în cadrul organizațiilor internaționale de profil C.I.C. – Consiliul Internațional pentru Vânătoare, și F.A.C.E. – Federația Europeană a Asociațiilor pentru Vânătoare și Conservare, în cadrul căreia, timp de două legislaturi consecutive, a ocupat onorabila funcție de Vicepreședinte pentru relația cu asociațiile naționale de vânătoare din țările din sud-est-ul Europei.

Cu o bogată și variată activitate în plan politic, a deținut cinci mandate de deputat în Parlamentul României și un mandat de europarlamentar în Parlamentul European, dl. acad. dr. Atilla Kelemen s-a preocupat îndeaproape de domeniul cinegetic, în cadrul căruia a vizat atât aspectele privind managementul durabil cât și protejarea și conservarea vânatului, fiind în același timp și un pasionat susținător al mișcării chinologice românești.

Contribuția sa la perpetuarea și dezvoltarea valorilor și a tradițiilor românești în domeniul cinegetic rămân mărturie a unui spirit înalt, deosebit, preocupat permanent de binele și prosperitatea activității de vânătoare și a vânătorilor în România.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Recomandam

A.G.V.P.S. din România

Constituie principalul partener de dialog competent la nivel naţional, în probleme de vânătoare și de pescuit recreativ/sportiv, și singura organizație neguvernamentală în profil cinegetic și halieutic recunoscută internațional de Consiliul Internațional al Vânătorii și al Protecţiei Vânatului (C.I.C.), din anul 1930, de Confederația Internațională de Pescuit Sportiv (C.I.P.S.), din anul 1957, și de Federația Asociațiilor de Vânătoare și Conservare a Faunei Sălbatice din Comunitatea Europeană (F.A.C.E.), din anul 2000. În această dublă calitate, A.G.V.P.S. din România constituie veriga de legătură și susținere a intereselor asociațiilor locale și a membrilor acestora în relațiile cu autoritatea statului și cu organismele internaționale, în profil.

A.G.V.P.S. din România are calitatea de persoană juridică de utilitate publică și de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct și indivizibil
© A.G.V.P.S. 2021. Toate drepturile rezervate.
GDPR   |   Mentiuni legale   |   by CREA