VÂNĂTOARE   |   2021-05-06 15:54:42

Numărul mare de urși produce conflicte și pagube majore omului

Cazurile de atac al urșilor asupra oamenilor, dintre care unele soldate cu uciderea celor din urmă, sunt din ce în ce mai frecvente, pe măsură ce efectivele de urși cresc necontrolat, iar insuficiența hranei din habitatele specifice îi împinge spre locațiile ocupate de om.
Suprapopularea terenurilor cu urși este irațională și dăunează atât omului cât și ursului, aceasta continuă să fie exacerbată, mai degrabă din interese, decât din ignoranță ori motivații umanitare nefirești. Fiindcă nu este deloc umanitar să protejezi ursul, care atacă, rănește sau omoară omul, în dauna intereselor acestuia.
Așadar, ne dezicem de posibile greșeli, indiferent de ceea ce se susține în general, cauza majoră a rănirii sau uciderii oamenilor de către urși o constituie, în principal, suprapopularea habitatelor propice speciei, aflate și ele în regres ca suprafață.

Pentru o informare completă:
citiți comunicatul.
urmăriți
intervenția președintelui executiv Mugurel Drăgănescu la Metropola TV.

A.G.V.P.S. din România

Constituie principalul partener de dialog competent la nivel naţional, în probleme de vânătoare și de pescuit recreativ/sportiv, și singura organizație neguvernamentală în profil cinegetic și halieutic recunoscută internațional de Consiliul Internațional al Vânătorii și al Protecţiei Vânatului (C.I.C.), din anul 1930, de Confederația Internațională de Pescuit Sportiv (C.I.P.S.), din anul 1957, și de Federația Asociațiilor de Vânătoare și Conservare a Faunei Sălbatice din Comunitatea Europeană (F.A.C.E.), din anul 2000. În această dublă calitate, A.G.V.P.S. din România constituie veriga de legătură și susținere a intereselor asociațiilor locale și a membrilor acestora în relațiile cu autoritatea statului și cu organismele internaționale, în profil.

A.G.V.P.S. din România are calitatea de persoană juridică de utilitate publică și de drept privat, apolitică, fără scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct și indivizibil
© A.G.V.P.S. 2021. Toate drepturile rezervate.
GDPR   |   Mentiuni legale   |   by CREA